Kræmmervika Havn logo hvit

Fjellturer i Lofoten

Følg oss

Enten du kommer på sommeren eller på vinteren, vil fjellet alltid være en fantastisk plass å være. På sommeren er det mange fine turer med forskjellig vanskelighetsgrad, hvor du vil få en nydelig utsikt over fjell, kritthvite strender og havet så langt øyet rekker. Skal du på fjellet på vinteren må du være forsiktig, men ved riktige forhold kan du dra på topptur i fantastisk puddersnø og med et skjeldent lysspekter på himmelen. Har du hodelykt er det ingen problem å ta seg en skitur under det fantastiske nordlyset.

Til fots

Når man drar til Lofoten har man ofte naturen i fokus, og det med god grunn. Fjellturer er blitt veldig populært de siste årene og er fantastisk både for kropp og sinn. Gode fjellturer med fantastisk utsikt over strand og hav er blant annet Mannen og Himmeltinden. Mannen er 400MOH og ikke en veldig krevende tur, mens Himmeltinden er noe lengre og krevende med sine 931MOH. Skulle du ønske å gå rett i fra Kræmmervika Havn har vi en nydelig topp rett bak rorbuene, Nonstinden 459MOH, som gir deg fantastisk utsikt over Ballstad i den ene retningen og åpent hav i den andre.

Vær forberedt

Uansett hvilket fjell du ønsker å gå på, er det viktig å huske på å være trygg i fjellet. Vi anbefaler riktig skotøy og vann, uansett tur. Fjellene i Lofoten har ofte bratte partier, så det er ikke dumt å ha med seg noen som er litt fjellvant hvis man selv er nybegynner.

Topptur

Er man ekstra eventyrlysten, vil en topptur på vinterstid kunne gi deg noen magiske øyeblikk. Bratte fjell dekt i snø med dansende nordlys er det ikke mange som får oppleve. Skal man ferdes i snøen er det ekstra viktig å være forsiktig, og vi anbefaler ingen uten tilstrekkelig erfaring å dra alene. Hvis man drar i desember eller januar vil det nesten ikke være dagslys, og det vil være nødvendig med ekstra lys. I mars vil solen være godt etablert igjen her i nord og man kan få noen nydelige turer i fjellet rundt påske.

Uansett når du skal på tur i Lofoten vil du kunne få en fantastisk opplevelse. Snakk gjerne med våre ansatte for å få de beste tipsene for akkurat dine ønsker.

God tur!

Vil du vite mer om det spesielle lyset i Lofoten? Les mer om nordlyset her.

Følg oss