Kræmmervika Havn logo hvit

Nordlys

Følg oss

Lofoten er en nydelig destinasjon på vinteren. Nordlyset og de andre spesielle fargene på himmelen er en av grunnene til det. Lysspekteret på himmelen kan være helt magisk med farger som varierer mellom nydelig pastell, brennende orange eller dansende grønt nordlys. De månedene du kan se nordlyset er fra september til mars, for da har vi mørke netter her oppe i nord.

Derfor er sjansen for Nordlys god i Lofoten

En av grunnene til at Lofoten er et bra sted å se nordlyset på er for at vi har så lite lysforurensning. Mangelen på lys fra store byer gjør at stjernehimmelen og lysene på himmelen virker ekstra sterke, slik at du vil få den beste opplevelsen av det. Du trenger heller ikke kjøre langt for å få se nordlyset her i Lofoten, du trenger bare gå ut døren så kan du få øye på det. Du kan se det direkte fra rorbuen din her i Kræmmervika havn. Er du riktig heldig, vil hele himmelen være dekket av dansende grønt, hvitt og lilla lys fra dette fantastiske fenomenet.

Nordlys, også kalt aurora borealis, dannes når partikler fra sola treffer atomer og ioner i atmosfæren. Atomene sender ut lys i bestemte bølgelengder, og fargen på lyset bestemmes ut i fra hvor høyt i atmosfæren fenomenet oppstår. Nermest jorden skapes blålilla lys, så blir det gulgrønt og lengst unna skapes det røde lyset.

Kommer jeg til å se Nordlyset?

Nå er det ingen garanti for å få se nordlyset hvis du drar til Lofoten, men sjansen er selvfølgelig større desto lengre du blir her. Kalde, klåre dager er de dagene med best sjanse, så da er det lurt å være ekstra observant. Nøkkelen er selvfølgelig å tilbringe mye tid ute i naturen, slik at du får det med deg når det dukker opp, for ofte varer det bare i noen minutter av gangen. Du kan også følge med på nettsider som nordlysvarsel eller yr.no for å se om det er høy aktivitet.

Skulle du være så heldig å få øye på nordlyset, vil det være verdt all tiden du har tilbrakt å vente, for dette fantastiske lyset kan virkelig skape en opplevelse for livet. Spør oss gjerne for tips til hvor og når du kan se nordlyset mens du er her.

Følg oss